Magyarország kúl

Megnyílik az érdeklődők előtt az Országház a hétvégén

A Kulturális Örökség Napjai keretein belül szeptember 16-án és 17-én (szombat-vasárnap) ismét megnyitja kapuit az Országház az érdeklődők előtt. Az épületen kívül a Kossuth téren és az Országgyűlési Múzeum kiállítótereiben is számos különleges program várja az érdeklődőket. 

Az Országház (fotó: MTI/Jászai Csaba)

A programokon való részvétel ingyenes, de – a Tér-Zene kivételével – előzetes regisztrációhoz kötött, írja a Turizmus Online.

Az alábbi programokra van még szabad hely:

  • Kibővített Országház-séta – A séták alkalmával a hagyományos Országházi túrák útvonala kiegészül máskor nem látogatható helyiségekkel is.
  • Térséta – Érdekességek a Kossuth tér történetéről, épületeiről és szobrairól.
  • Könyvtárlátogatás – Az Országgyűlési Könyvtárat a magyar nyelvű programok mellett angol nyelven is lehetőség nyílik megtekinteni mindkét nap 14:00 órakor.
  • Kiegyezés tárlatvezetés az Országgyűlési Múzeumban – Idén ünnepeljük a kiegyezés 150. évfordulóját, amelyhez kapcsolódóan külön tárlatvezetés várja az érdeklődőket A magyar törvényhozás ezer éve című kiállításban.

Regisztrálni ezen az oldalon lehet. A jelentkezés szeptember 14-én 12 órakor zárul.

Még Országház:

A Parlament a világ egyik legnépszerűbb látnivalója

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top