Magyarország kúl

Demcsák Zsuzsa felett tör pálcát az internet népe

Sorra vesszük, hogy mivel gyanúsítják Demcsák Zsuzsát a Szanyi Tiborral készült interjú után.

Múlt hét pénteken Demcsák Zsuzsa műsorvezető Szanyi Tibor MSZP-s politikussal ült szemközt az ATV Startban. A TV2-től átigazolt képernyős roppant furcsán viselkedett, a 444 készített is 7 coubot a szerintük legérdekesebb pillanatokról. A teljes interjú itt látható:

“Sajnos nem alszom túl jól”, nyilatkozta később Demcsák Zsuzsa, majd egy közleményben megjegyezte: “Ha valaki keveset alszik, akkor elfárad, és ez akarva-akaratlanul is látszik rajta. Egy nyelvbotlás nem azt jelenti, hogy ne kapnák a nézők továbbra is azt a szakmaiságot, amit megszoktak tőlem.”

A kialvatlanság kellemetlen dolog, hosszú távon kifejezetten egészségtelen. Idevágó cikkében a Házipatika megjegyzi, hogy a kialvatlanságnak nemcsak pszichés, hanem fizikai következményei is vannak: megbetegszünk, ha nem alszunk eleget. Hozzáteszik, hogy az “orvostudomány akkor beszél túl kevés alvásról, ha valaki rendszeresen 6 óránál kevesebbet alszik: ez már veszélyes lehet az egészségre. A krónikus álmatlanság hosszútávon az agy szürkeállományának pusztulásához vezethet, az idegsejtek elhalnak. Az elegendő pihenés és az összpontosítás képességét, a memóriát és az összetett feladatok megoldását vezérlő homloklebeny működése biztosan összefügg.”
Hosszasan lehetne sorolni, hogy a kialvatlanság milyen tüneteket okoz, de előbbiekből is látszik, hogy akár ez is okozhatta Demcsák szokatlan viselkedését.

 

Szesz?

Lépjünk tovább. Az Origo cikket írt az interjúról, melyben távolról sem gyanúsíthatók azzal, hogy mellédumálnak, elég megnézni a címet:

A folytatás sem kíméletesebb, idézzük is: “Sejtjük, hogy jön majd az ilyenkor szokásos magyarázkodás, hogy nagyon rosszul volt reggel, vagy előző nap fogorvosnál volt, erős fájdalomcsillapítókat kapott, vagy nyugtatót kapott, mert az unokatestvéréről éppen most tudta meg, hogy veszélyes allergiája van, vagy nagyon fáradt, túlhajtotta magát, ráadásul a gyermekei rossz jegyet kaptak iskolában, és természetesen a gyermekei a legfontosabbak. Satöbbi, satöbbi.
Mindegy. A felvételt látva feltehetően kevés ember (beleértve az addiktológusokat és pszichiátereket) mondaná azt, hogy Demcsák józan volt.”
Félig burkoltan, de azért csak lerészegezik Demcsákot. A Narconon a következőt írja a szeszről és annak hatásairól: “Az alkohol valójában egy drogfajta. Hatása alatt az életfunkciók lassulása, a beszéd összemosódása, koordinálatlan és nem összehangolt mozgás, érzékelésbeni hiányosságok és zavarok, valamint a megfelelő időben való reagálásra való képtelenség figyelhető és tapasztalható meg.” Az Origo szerint ugye a szesz jöhet itt képbe.

Anti? Depresszáns?

Folytassuk tovább, mert az internet népe már csak olyan, hogy feltételez, a 444 egyik kommentelője felteszi a kérdést, hogy vajon túl sok Xanaxot vett-e be Demcsák?

Megint a Házipatikát vesszük elő, ők a Xanaxról megjegyzik, hogy “az előírtnál több tabletta bevételekor a tünetek közé tartozhat az elmosódott beszéd, az álmosság, a mentális zavar, a levertség. Súlyosabb esetekben a mozgáskoordináció zavarai, alacsony vérnyomás, légzéscsökkenés, néha kóma és nagyon ritkán halál fordult elő.”
Az elmosódott beszéd alapján a kommentelőnek akár igaza is lehet, de ezt bizonyítani nem tudja senki.

Pablo Escobar vs. Lemmy Kilmister

Egyéb tippek vajon vannak-e a Xanaxon túl? A kérdés költői, hát persze, hogy vannak. Maradjunk is a 444 kommentelőinél, akik felvetik a kábítószerfogyasztás lehetőségét is, a kulcsszavak a következők: szipog, kezdő drogos, pörgettyű.

Ha már pörgettyűnek nevezik, szűkítsük a kört az amfetamin származékokra vagy a kokainra, mivel ezek alapvetően pörgetik az embert, de (és itt idézzük a Kamaszpanasz írását) a speed hatásának “elmúlásával levertség, fáradtság, rossz közérzet jelentkezik. Több napos használat után a kialvatlanság és a fáradékonyság tünetei (hallucinációk, emlékezetkiesés) jelentkeznek.”
A kommentelők véleményét feltehetően ez a tudás alapozta meg.

Kétségtelen, hogy az emlegetett adásban felettébb érdekes Demcsák Zsuzsa viselkedése, és hogy a TV2  Mokkájában egy másfajta temperamentumhoz szoktak tőle a nézők.
Demcsák ügyét jelenleg az ATV vizsgálja, mint azt tudatták, a vizsgálat végéig a műsorvezető nem ülhet kamera elé. Arról nem szólt a fáma, hogy a vizsgálatot mikorra fejezik be.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top