Magyarország kúl

Közeleg a hétvége, és végre itt a kirándulóidő!

A hét második felében is folytatódik a kellemes őszi idő, hosszabb-rövidebb napos időszakokkal.

Vár a természet! (MTI-fotó: Balázs Attila)

Csütörtökön a déli és középső országrészben túlnyomóan felhős lesz az ég, időnként előbújik majd a nap, másutt fátyolfelhőzet szűri meg a napsütést, írja az Időkép.hu. Csapadék nem valószínű, legfeljebb a Dunántúlon alakulhat jelentéktelen zápor. Északon időnként megélénkül a keleties szél. Napközben 18-22 fokig melegszik a levegő, északkeleti minimumokkal.

Mérséklődik a nappali felmelegedés

Pénteken már délelőtt megnövekszik a felhőzet, emellett több-kevesebb napsütésre mindenhol számíthatunk, csapadék nem várható. A gyenge, mérsékelt keleties légmozgást csak északkeleten kísérhetik élénk lökések. Délután 16-20 fokosmaximumokra van kilátás.

Szombaton is napos, felhős időszakok váltakoznak majd, száraz időre van kilátás a nap folyamán. Északkeleten élénkülhet csak meg a gyenge, mérsékelt szél. Hajnalban többfelé csökken 10 fok alá a hőmérséklet, mindössze 5-11 fok közötti értékek valószínűek. Délután 16-19 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet.

Hasonló időjárással indul az október is, vasárnap ismét csapadékmentes idő ígérkezik, bár északkeleten kissé feltámadhat a déliesre forduló légmozgás. Ezen a napon még 16-20 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Jövő héten előreláthatólag hűvösebb idő érkezik, több csapadékkal. időnként megerősödő széllel.

Tippek kiránduláshoz:

Időjárás:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top