Magyarország kúl

Egy színész harminc szerepben a Hitchcock-krimiben

Ritka bravút láthatnak a Játékszín nézői egy frissen bemutatott darabban: kedvenc színészeik több szerepben láthatók, van, aki harmincat is eljátszik.

A darabot 4 színészre írták át (Fotó: jatekszin.hu)

Hitchcock 39 lépcsőfok című kémfilmjéből készült krimi-vígjátékot mutatott be a Játékszín. A szereplők mindegyike akár tucatnyi karaktert is eljátszik, Szirtes Balázs például húsz-harmincat – mondta el ő maga a Kisalföld.hu-nak. Nem mindegyik karakter tűnik fel hosszabban, van olyan figurája is, akinek csak egy mondata van, sőt akad olyan is, amely csak egy néma villanás. Van, amikor a színen történik a karakterváltás – például kalapváltogatással -, és van, amikor kint, egy nagyobb öltözéssel.

Egy színész számára nagy kihívás, amikor ennyire sok arcát kell megmutatnia a színpadon, de ugyanakkor lehetőség is – mondta, hozzátéve, hogy Horgas Ádám rendezővel már dolgoztak együtt korábban is hasonló jellegű munkákban: a Hamletben is négyen formálták meg az összes karaktert.

Alfred Hitchcock 1935-ös filmje John Buchman kémregénye alapján készült, ám aztán Patrick Barlow angol drámaíró kitalált egy bohókás változatot, amelyben négy színész játszik el minden szerepet. A négy főbb női karaktert egy színésznő formálja meg, egy férfi egyetlen figurát, két színész pedig további sok szereplőt alakít.

Szirtes Balázs mellett Nagy Sándor, Lengyel Tamás és Lévay Viktória játszik a darabban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top