Magyarország kúl

Puskás a legjobb, magyarok dominálnak a világ bajnoki góllövőinek listáján

Rangos statisztika jelent meg, amelyet Puskás Ferenc vezet: a futballtörténelem legjobb bajnoki góllövőit vették sorra. A dobogóra csak magyarok fértek fel!

Puskás Ferenc a Real Madrid színeiben (MTI-fotó)Éppen Puskás Ferenc halálának 11. évfordulóján jelent meg az IFFHS, a világ legrangosabb futballstatisztikákkal foglalkozó szervezetének új listája, minden idők legjobb bajnoki góllövőinek rangsorával, írja az Index.

A szervezet több éves kutatás eredményeként publikálta a kizárólag a hivatalosan elismert nemzeti bajnokságokban, élvonalbeli találkozókon szerzett gólokon alapuló összevetést, amit a magyar játékosok dominálnak.

Nemcsak a lista első helyén áll magyar játékos az 511 gólos Puskás Ferenc személyében, de a második és a harmadik helyen is egy-egy magyart találunk, sőt a nyolcadikon is.

Schlosser Imre 417 gólt szerezve a második, egy góllal megelőzve a harmadik Zsengellér Gyulát (416), míg Szusza Ferenc 393 góllal a nyolcadik helyen áll. A legjobb húsz közé még két magyar fért, Takács József (17. hely, 360 gól) és Sárosi György (19. hely, 351 gól).

Sokaknak talán meglepő, hogy Pelé nevét nem látni sehol, aminek az az oka, hogy Brazíliában 1971-ig nem volt nemzeti bajnokság bajnokság, így Pelé góljainak zömét Sao Paolo állam bajnokságában lőtte. Ami Messit és Ronaldót illeti, egyikük sincs a tízben (egyelőre), Messi 361 góllal a 16. helyen áll, míg Ronaldo 373-mal a 12.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top