Magyarország kúl

Már járja a budapesti síneket a fényvillamos

Elindult a hagyományos adventi "fényvillamos", vagyis egy több mint 50 éves Ganz UV típusú, 39 ezer fehér és kék fényű ledes izzóval feldíszített járat a 2-es villamos vonalán csütörtökön kora este Budapesten.

Idén is úton lesz (MTI-fotó: Balogh Zoltán)

Bolla Tibor, a BKV Zrt. elnök-vezérigazgatója a járat  ünnepélyes elindításakor, a Jászai Mari téren elmondta, hogy immár 9 alkalommal jár az adventi, karácsonyi és újévi időszakban a fővárosban a “fényvillamos”.

A karácsonyi fényeket egy három és fél kilométernyi a villamoskocsikra elhelyezett fényfüzér szolgáltatja, amelynek üzemeltetése, naponta csupán 100 forintnyi ráfordítást igényel.

Arra törekednek, hogy a jármű a város minél több pontjára jusson el, így a többi között szolgálatot fog teljesíteni az M3-as metrót pótló villamos vonalán is – mondta a cégvezető.

A “fényvillamos” november 30. és január 7. között, december 24. és 31. kivételével a 2, 14M, 19, 41, 42, 47, 49, 50, 56A, 59 és 69 jelzésű járatok vonalán  közlekedik este 17 és 19 óra között. A villamoson normál díjszabás mellett lehet utazni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top