Magyarország kúl

Pixelhősökké lettek a Wellhello tagjai új klipjükben

A Wellhello eleve egy pixeles videóklippel futott be annak idején, de most rátettek egy lapáttal: a Budapest Parkban tartott koncertjükhöz forgattak egy videót, amelyben maguk is játékhősökké válnak.

A Wellhello első sikerklipje, az Apuveddmeg láttán még azon játékrajongók is elismerően csettintenek, akik amúgy nem kedvelik Fluorék zenéjét, hiszen a 8-bites érát idézte a képi világa, írja a 24.hu

Az őszi Budapest Parkbéli koncerthez készült most egy rövid videó, amelyben nemcsak élő felvételeket láthatunk a buliról, hanem az első felében tömény vizuális pixelorgiában részesülünk. A Wellhello koncertes rövidfilmjében keveredik a magyar valóság a DOOM, a GTA, és a Mortal Kombat világával.

A sztori szerint a koncertező Fluoréknak ugyanis korántsem egyszerű eljutni a Budapest Parkba. Előtte még leugranak bratyizni a YouTube-videós Nessajjal, aki azt az ördögi tervet eszeli ki, hogy retrójátékokra ráeresztve próbálja bojkottálni a Wellhello két tagját.

Fluort és Diazt beszippantja a pixelvilág, az ajtón kilépve pedig már a GTA-ban találják magukat, ezután a Prince of Persia, a DOOM, a Tetris, a Mario Bros és a Mortal Kombat világán át vezet a megpróbáltatásokkal teli út a rajongókig.

A videojátékos részeket a Mihaszna Film csapata (Nagy Viktor, Lerch Péter) készítette, akik a kreatív ötletek kivitelezésekor a hitelességet tartották szem előtt. Nemcsak, hogy az eredeti játékok dizánjelemeit és pályáit vették alapul, hanem Fluoréknak a játékbeli karakterek mozgását is utánozniuk kellett, derül ki a forgatási munkálatokat bemutató rövid werkfilmből.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top