Magyarország kúl

Egyszerre sivár és hívogató a bulinegyed télen

A két ünnep közti napsütéses tizenkét fokban tettünk egy kört, hogy megnézzük, milyen az élet, amikor alig van. Szezonon kívül, második rész.

Ezer baj van a bulinegyeddel: zaj, kosz, részeg tömegek… Na jó, önmagában az előbbiek közül egyik sem baj, még így, együtt sem. A baj inkább az, hogy túl gyorsan történt minden és az elköltözni nem szándékozó helyiek – családok, nyugdíjasok -, akik az elmúlt évtizedekben megszokták a zsidónegyed nyugalmát, nem tudnak mit kezdeni a helyzettel. Ahogy a döntéshozók és a hatóságok sem. Vagy talán nem is akarnak. A témát itt jártuk körbe szó szerint.

A nyár azonban véget ért, a káosz pedig szépen eltűnt. (Oké, szilveszterkor kamatostul visszatér, de az más!) A bulinegyed és az Erzsébet tér, ahova az Erzsébetvárosi utcák befutnak most: csend és nyugalom. Ezt fotóztuk körbe Szezonon kívül című sorozatunk második részeként. (Az első a Római partról szól, amiről akkor még azt hittük, lesz rajta mobilgát, azóta kiderült: egyelőre szerencsére nem.)

Erzsébet tér

Fotók: Neményi Márton

Dob utca

Klauzál tér

Wesselényi utca

Akácfa utca

Kazinczy utca

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top