Magyarország kúl

Féláron ehetünk a legjobb magyar éttermekben

Bár a fénye már kissé megkopott, még mindig jó lehetőség féláron kipróbálni remek magyar éttermeket a torkos csütörtök alkalmából. Az idén február 15-én tartják.

(Fotó: Víz Étterem)

Február 15-én lesz a Torkos Csütörtök, a farsangi szokások egyik kiemelkedő pontja, melyet több mint egy évtizede, 2006 óta tartanak meg országszerte, így a Balaton körül is, írja a hirbalaton.hu.  Az akcióhoz csatlakozó éttermek, cukrászdák, sörözők és egyéb vendéglátóhelyek vállalják, hogy az étel- és italfogyasztásból 50 százalékos kedvezményt nyújtanak (a szeszesital kedvezmények mértéke eltérő lehet).

A torkos szó jelentése: ételben, italban mértéktelen, telhetetlen, nagyevő, falánk.

A néphagyomány szerint a húsvéti 40 napos böjt előtti hamvazószerdát követő napon ünnepeljük a Torkos Csütörtököt, a farsangi maradékok elfogyasztása ekkor történik.
Sok étterem változatos böjti ételeket is kínál azoknak, akik nem szeretnének hússal táplálkozni ezen a napon.

Az akcióhoz csatlakozók a szerkeszto.gportal.hu- n jelentkezhetnek, amely ír arról is, hogy a Torkos Csütörtök a magyar vendéglátásban kiemelkedő napnak számít. Közlése szerint a világ minden tájáról érdeklődnek már iránta. A portálon 2018. február 15-ig lehet jelentkezniük  a csatlakozó éttermeknek, vendéglátó helyeknek, amelyek listájáról és térképes elérhetőségéről tájékoztatja az érdeklődőket. További információk itt olvashatók.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top