Magyarország kúl

Dan Brown-t legújabb könyvében is megihlette Budapest

Három éve, az Inferno című Dan Brown-könyv filmadaptációjának forgatásán Budapesten az író is részt vett. Valószínűleg ekkor varázsolta el őt is Budapest.

Ikar Publishing is pleased to share the Slovakian edition of Origin

Közzétette: Dan Brown – 2017. december 12.

Dan Brown legújabb könyvében, az Eredetben részletes leírást ad a Lánchídról, a Dohány utcai zsinagógáról és a bulinegyedről is. A Szimpla például egy üldözési jelenet helyszíneként tűnik fel – írja a Könyves Blog. Az író még az Inferno forgatásán ismerte meg fővárosunkat.

Az új, nemrég magyarul is megjelent könyv nagy része egyébként Spanyolországban játszódik. A korábbi történetekből már jól ismert szimbólumkutató, Robert Langdon professzor egy régi tanítványa meghívására utazik a bilbaói Guggenheim Múzeumba.

Bár az Eredet megjelenését már nagyon sokan várták, s éppen ezért nagy szenzáció övezi, nem igazán váltja be a hozzá fűzött reményeket. Úgy tűnik Dan Brown ezúttal keveset kockáztatott, maradt a megszokott sémáknál: történetének középpontjában ismét a vallás és a tudomány háborúja áll, és Langdon ismét egy elérhetetlen, ám vonzó és intelligens női kísérővel veti bele magát a titkok feltárásába.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top