Magyarország kúl

Az 50 éves Siófok város szuper programokkal várja a nyarat

Siófok idén ünnepli várossá avatásának 50. évfordulóját. Felújított szállodák, koncertek és színházi előadások várják a legendás múltú hely szerelmeseit.

Siófoki Hajóállomás (MTI-fotó: Faludi Imre)

Március 16-án indul a Siófoki Tavaszi Fesztivál, az egyik legizgalmasabb rendezvény, a Húsvéti Nyuladalom március 30-án kezdődik. Nyáron szabadtéri koncertek, színházi előadások és sok izgalmas program várja a Siófokra látogatókat – tájékoztatta a Hírbalaton.hu-t a Sziget Kulturális Menedzser Iroda.

Siófoknak a múltja is legendás: Richard Burton, Elizabeth Taylor, Reza Pahlavi iráni sah – világhírű vendégek, akik a tengerpartok helyett egykor a magyar tengernél pihentek. Azon a szállodasoron, amelynek az épületei a hatvanas évektől kezdve a Siófok látkép és a helyi turizmus kultikus pontjaivá váltak. A legendák és a legendás szállodák szempontjából is igaz Siófokon, „Itt kezdődik a Balaton!”

Az elmúlt évtizedben mind a négy szálloda magánkézbe került, új arculatot kapott, műszaki és belsőépítészeti felújításon esett át. Így a vendégek – legyenek ők sahok, világsztárok, vagy nyaralni vágyó magyar családok – már egy modern környezetben élvezhetik a Balatont, és a hotelekhez tartozó privát strandokat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top