Magyarország kúl

Így fog kinézni az új budai sportuszoda

Új uszoda épül a 2. kerületben, amely vízilabda-mérkőzések megtartására is alkalmas lesz. Az építkezés ebben a hónapban indul, és várhatóan egy évig tart.

Látványterv: Magyar Építők portál

Gyarmati Dezső Sportuszoda lesz a neve a Budapest II. kerületében, a Máriaremetei út 224. szám alatt épülő új létesítménynek. Az ebben a hónapban induló kivitelezés 5,587 milliárd forintból valósul meg egy év alatt – írja a Magyar Építők portál.

A beruházással a kerületi önkormányzat legfőbb célja az, hogy a nagyobb lakossági igényt is kezelni tudja az új uszoda. A több mint húszezer négyzetméteres telken egy 47,6 méter fesztávú acél dongatetővel fedett központi épület, valamint az épület hátsó részén egy időszakosan lefedhető, 21-szer 33,3 méteres, 2 méter mély kültéri medence kap majd helyet, amely vízilabda mérkőzések megtartására is alkalmas lesz.

A főépületben lesz egy tízpályás, tévéközvetítésre alkalmas és a FINA szabályainak megfelelő, feszített víztükrű versenymedence, amely kettéválasztható, így mind az iskolai úszásoktatást, mind a vízilabda-utánpótlás edzéseket kiszolgálhatja. Ezenkívül lesz még egy kisebb tanmedence is.

Látványterv: Magyar Építők portál

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top