Azt írja a Dívány, hogy Szabi extra vega pizzával indult a versenyen, konkrétabban egy kovászos, naranccsal marinált tökszalagos, trikolor mángoldos pizzával.
A Panificio il Basilico tulajdonosa a következővel készült a versenyre: tésztájának alapja a természetes kovász volt, és olyan összetevőket használt fel vega pizzájához, mint a zöld paradicsom, a fekete fokhagyma, a naranccsal marinált tökszalag, a burrata, a chiliszál, a trikolór mángold, a bébirépa vagy a bazsalikomkaviár. „Olyan pizzát készítettem, aminek küldetése volt! – mondta a Díványnak. – Csak organikus kerti zöldségeket használtam és sajtot. A tésztám hosszú, 3 napos eljárással készült kovásszal. Azt szerettem volna elérni, hogy felfújódjon, levegővel telített legyen, és sikerült. Egy könnyed, friss ízű pizzát szerettem volna létrehozni, és boldog voltam, amikor a versenyen a speaker ebben megerősített. Állítása szerint az enyém volt a nap legfrissebb ízű pizzája.”
Szabadfi pizzája a 22. lett, a Dívány megjegyzi, hogy előtte csak az amerikaiak, az olaszok és egy japán versenyző végzett magasabb pontszámmal ebben a kategóriában, így a nemzetek versenyét tekintve Magyarország a negyedik helyet csípte meg.