Magyarország kúl

Budapestre már Hollywood is felfigyelt

Budapest olyannyira népszerű filmforgatási helyszínné vált az elmúlt években, hogy most a francia tévé lett kíváncsi a kulisszatitkokra.

A Korda Stúdió légi felvételen (MTI-fotó: H. Szabó Sándor)

A legnézettebb francia tévé, a TF1 stábja 12 perces riportban kereste a választ arra, hogy minek köszönhető a magyar főváros vonzereje – írja a Borsonline.hu.

London után Budapest lett a filmesek legkedveltebb forgatási helyszíne Európában. 2017-ben mintegy 300 filmet forgattak Budapesten, köztük a közelmúltban készült legnagyobb költségvetésű filmeket: a Szárnyas fejvadász 2049-et és az Inferno-t is.

A stáb meglátogatta a Korda Stúdiót, Sturla Gunnersson kanadai filmrendező dicsérte a magyar filmes szakemberek munkáját, a külföldi stábtagok elismerően nyilatkoznak a magyar filmesek szakmai tapasztalatáról és a szolgáltatások magas minőségéről.

A filmstúdiók mellett Budapestnek egyedülálló természeti és építészeti értékei is vannak, köztük a Lánchídra néző Gresham Palota, mely már-már szereplői rangban jelent meg A kém című, Melissa McCarthy főszereplésével készült amerikai akcióvígjátékban. Az idén százéves Gellért Fürdőt Budapest kihagyhatatlan nevezetességei között mutatja be a riport, valamint feleleveníti a GQ magazinban megjelent, Ryan Goslinggal készült fotósorozatot, mely bejárta a világot.

A francia stáb otthonában látogatta meg Andy Vajnát is. A producer szerint a kiváló szakembereken és infrastruktúrán kívül a magyarországi adókedvezmény is rendkívül vonzó a külföldi filmes produkcióknak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top