Magyarország kúl

Készül Budapest Minecraft-változata – még várják a gyerekeket!

Az építésre 6–15 éves gyerekek jelentkezését várják, a cél pedig az, hogy a világ számos városa mellett hamarosan bejárhatóvá, megismerhetővé váljon Budapest is a Minecraft világában.

A fővárosi önkormányzat MineBudapest kezdeményezését egy sajtótájékoztatón jelentették be kedd délután Budapesten – írja a Kreatív.hu. A Minecraft-építkezéshez szükséges alapinformációkat a városról többek között a Fővárosi Levéltár digitalizált adatbázisa biztosítja.

Az építésre a 6–15 éves gyerekeket szeretnék mozgósítani, a céljuk pedig az, hogy a világ számos városa mellett hamarosan bejárhatóvá, megismerhetővé váljon Budapest is a Minecraft világában. A játékban részt vevőknek az 1:1 méretarányban történő építkezéshez előzetesen fel kell mérniük és meg kell ismerniük az általuk kiválasztott terület, illetve objektum méreteit, külső, jellegzetes jegyeit. Néhány épület – így a budai várpalota és a Parlament – már készen van.

Fotó: Minebudapest.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top