Magyarország kúl

Csak egy kráter maradt a zalakarosi termáltó helyén

Pár óra alatt több tízezer köbméternyi víz szivárgott el, senki sem tudja, hogy mi történhetett.

Novák Ferenc, Zalakaros polgármestere megerősítette a Zalai Hírlap információját, miszerint szerda hajnalban, vélhetően műszaki probléma miatt, elfolyt a víz a néhány éve kialakított zalakarosi termáltóból – írja az MTI híre alapján az Index.

Fotó: Facebook

A több tízezer köbméternyi víz alig pár óra alatt eltűnt, egyelőre még a tó üzemeltetői sem tudják pontosan, hogy mi történhetett. Az eddigi vizsgálatok szerint valószínűleg a meder fóliaborítása szakadhatott ki. A polgármester elmondta, hogy a tónak elsősorban esztétikai, szabadidős értéke van, állatvilága nincs, a betelepített növényeket pedig átültetik egy olyan részre, ahol még maradt némi víz a mederben.

A közel másfél hektáros felületű, 180-280 centiméter mélységű tavat a közeli gyógyfürdő elfolyó vize táplálja, a termálvíz másik része pedig csővezetékeken át távozik a fürdőből. A műszaki probléma feltárását már elkezdték a szakemberek, hogy mielőbb helyre tudják állítani a korábbi állapotot.

Az uniós pénzből épült tó egyébként korábban igen mutatós volt, így nézett ki:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top