Magyarország kúl

50 millióból rakják rendbe a termáltavat, amiből eltűnt a víz

A vizsgálat szerint a mesterséges tó medre alatti csőhálózat meghibásodása miatt szivárgott el a zalakarosi tó vize.

Ötvenmillió forintot kell költeni a zalakarosi dísztó javítására – írja a Népszava. A mesterséges tavat félmilliárdos beruházással építették négy éve, de ahogy arról mi is beszámoltunk, idén tavasszal egy reggel arra keltek a helyiek, hogy elfolyt belőle a víz.

Egyetlen éjszaka alatt eltűnt a víz a tóból (Fotó: MTI Fotó / Varga György)

A tavat a helyi gyógyfürdő elfolyó, de biológiailag megfelelő módon kezelt vize táplálja, a termálvíz másik része pedig egy csővezetéken keresztül távozik a fürdőből. A vizsgálat szerint a csőrendszer meghibásodása miatt tűnt el a víz a tóból. Novák Ferenc polgármester azt mondta: a csövek meder alatti kicserélése nem tartana sokáig, de újra be kell szerezni minden engedélyt, ami nagyon elnyújthatja a munkákat.

A csövek kicserélése elvileg a fürdő feladata lenne, de a polgármester szerint van más felelőse is annak, hogy elfolyt a víz (hogy ki, azt arra hivatkozva nem nevezte meg, hogy bírósági iratban van szó róla). Az illetőt arra kérték, hogy szálljon be a javítás költségeibe, de ő nem hajlandó erre, ezért Novák elhúzódó pereskedésre készül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top