Magyarország kúl

Nikolics lenyomta az isteni Ibrát

Legalábbis fizetésben: a magyar csatár jóval többet keres az észak-amerikai fociligában, mint a svéd szupersztár.

Meglepő adatról számolt be pénteken az Index: az észak-amerikai futballbajnokság, az MLS adatai szerint Nikolics Nemanja jó kétszázezer dollárral többet keres, mint a világhírű Zlatan Ibrahimovic.

Fotó: Getty Images

Az MLS kimutatása szerint az amerikai fociliga játékosai közül a Toronto FC-ben focizó olasz csatár, Sebastian Giovinco keresi a legtöbbet, aki bónuszokkal együtt 7,116 millió dollárt kap. A fizetési rangsor második helyén csapattársa, Michael Bradley (6,5 millió), a harmadikon pedig Carlos Vela (6,293 millió) áll. A Chicago Fire-ben játszó Nikolics a maga 1,906 millió dolláros keresetével a 17., míg az LA Galaxy-ban futballozó Ibrahimovic 1,5 millióval csak a 26. helyet csípte el a listán.

A tengerentúlon focizó magyarok közül Németh Krisztián 1,067 millió, Stieber Zoltán 999 999, Sallói Dániel pedig 81 625 dollárt keres. A legalacsonyabb fizetés 54 500 dollár a ligában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top