Magyarország kúl

A századfordulós Budapestet megidéző kiállítással nyithat a megújult Olof Palme-ház

A ház a tervek szerint a jövő év elején nyit ki. Lesz benne egy több mint száz négyzetméteres városmakett is.

Lezárult az Olof Palme-ház elmúlt évtizedekben beépített, oda nem illő elemeinek eltávolítása, és megkezdődött az eredeti impozáns terek visszaállítása – írja a HVG online.
 
A beruházó szerint a felújítás a tervek szerint halad: a bontási munkákkal végeztek, a restaurátori munkák 50, a műhelyi restaurátori munkálatok pedig 80 százalékban elkészültek – közölte az MTI-vel Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója.

Fotó: MTI Fotó / Balogh Zoltán

A Liget Budapest Projekt vezetője elmondta, hogy a Városliget legöregebb épülete „a Millennium háza” néven nyílik majd meg a jövő év elején. „Felújítását követően a több mint 130 éves, különleges értékű műemlék épület az újkori Magyarország történetének legvirágzóbb, legsikeresebb időszakát, a főváros és Magyarország századfordulós aranykorát eleveníti majd meg egy különleges, interaktív állandó kiállítással” – tette hozzá a vezérigazgató.
 
Az 1250 négyzetméteres alapterületű épület kulturális közösségi térként fog újjászületni; interaktív kiállítótérrel, pódiumszínpaddal is rendelkezik majd, mélyföldszintjén egy kisebb előadó- és konferenciatermet, valamint egy múzeumpedagógiai teret is kialakítanak.

Ilyen lesz a megújult Olof Palme-ház (Fotó: MTI Fotó / Liget Budapest Projekt)

A tervek szerint a Millennium Házában több száz négyzetméteren várja majd a látogatókat a főváros aranykorát bemutató állandó kiállítás, lesz benne egy óriási, több mint 100 négyzetméteres, több ezer házat ábrázoló városmakett, és ahhoz kapcsolódva vetített képek is a századfordulós Budapestről. Emellett az épület főbejáratát  visszateszik az eredeti, Hermina út felőli oldalra, amely elé egy új rózsakertet is telepítenek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top