Magyarország kúl

Szerdán nyílik meg a felújított Szépművészeti Múzeum

Több mint három évig tartott a felújítás.

A több mint három évig tartó felújítási munkálatokat követően október legutolsó napjától látogatható a Szépművészeti Múzeum. A múzeum történetének legnagyobb és legátfogóbb rekonstrukciós munkálatai során nem csupán a múzeumi épület újult meg, hanem a gyűjtemény eredeti koncepciójához visszatérve a múzeum állandó kiállításait is újrarendezték – olvasható a múzeum közleményében.

Kovács Tamás/MTI

A Liget Budapest Projekt keretében végzett rekonstrukció során felújították a II. világháborúban jelentős károkat szenvedett, azóta csak felületes felújításon átesett és raktárként használt impozáns Román Csarnokot, korszerűsítették a múzeum elavult fűtőrendszerét, klimatizálták a kiállítótermek egy részét, felújították a tetőszerkezet nagy részét, valamint új kiállító- és közönségforgalmi tereket és korszerű raktárhelyiségeket alakítottak ki az épületben.

A felújított múzeum az új állandó tárlatok mellett a Leonardo da Vinci és a budapesti lovas című kamarakiállítással várja majd a látogatókat a nyitás napján 12 órától.

Kattints a lejátszáshoz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top