Magyarország kúl

Másfél méterrel szélesebb lehet a Lánchíd

A Városháza hétmilliárd forintot kapott az Alagút és a Lánchíd felújítására, így a tervezett három év helyett már másfél év alatt elkészülhetnek a munkával.

„Hétmilliárd forintot szereztünk a kormánytól a Lánchíd felújítására” – mondta az Index tudósítása szerint Tarlós István főpolgármester a fővárosi közgyűlés szerdai ülésén.
 
A többletforrásnak köszönhetően egyszerre tudják felújítani a Lánchidat és a Váralagutat, így a korábbi tervekkel ellentétben három év helyett másfél év alatt elkészülhetnek a munkálatokkal. Jó hír, hiszen így az autósoknak is csak 18 hónapig kell majd komoly dugókra számítaniuk a környéken.

Fotó: Tasi Zoltán / Unsplash

Az első, tavalyi előterjesztés szerint a Lánchíd és a Váralagút felújítása másfél év alatt megoldható 22,3 milliárd forintból. Idén tavasszal azonban úgy tűnt, csak 16 milliárd forint jut majd a projektre, ezért a beruházást kettébontották: a módosított tervek szerint először a hidat, utána pedig az alagutat újították volna fel.
 
Az Index úgy tudja, hogy a bejelentést követően a Lánchíd terveit is átrajzolják: a kőoroszlánok áthelyezésével a gyalogosjárdák, a hídfők körüli erkélyek körülbelül nyolcvan centiméterrel szélesebbek lesznek mindkét oldalon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top