Magyarország kúl

Filmes helyszínekkel ajánlja Budapestet a CNN Travel

Budapest tíz kiváló filmforgatási helyszínét, köztük a Magyar Állami Operaházat, az Országházat és a Hősök terét bemutató riportot közölt a héten a CNN Travel. Felidézték, hogy a forgatások alatt a magyar főváros az otthona lett több hollywoodi sztárnak, köztük Angelina Jolie-nak, Ryan Goslingnak, Harrison Fordnak és Jennifer Lawrence-nek is.

Melissa McCarthy amerikai színésznő A kém című amerikai film forgatásán Budapest belvárosában (MTI-fotó: Kallos Bea)

A listán szereplő helyszínek rövid bemutatása mellett a cikk néhány filmet is felsorol – leginkább a közelmúltból szemezgetve –, amelyeket az adott helyszínen vagy annak közelében forgattak – írja az MTI. A cikk szerint a Magyar Nemzeti Filmalap tevékenységének köszönhetően Magyarország az egyik legbefolyásosabb szereplőjévé vált az európai filmiparnak.

A tízes mezőnyben szerepel a Danubius Hotel Gellért szálloda és a Szent Gellért Gyógyfürdő (Evita, Én, a kém), a Four Seasons Hotel Gresham Palace (A kém), a Bálna Budapest (Mentőexpedíció), az Andrássy út és az Oktogon (Evita, Bel Ami – A szépfiú), valamint a Szent István-bazilika (a környező utcákban forgatták egyebek között az Inferno című filmet). A listán szerepel továbbá a Gozsdu-udvar (Vörös zsaru, Kémjátszma), a Magyar Állami Operaház (Vörös veréb, Szerelem és halál, München, Az operaház fantomja), az Országház és a Duna (A szállító 3., Atomszőke), a Hősök tere (Die Hard – Drágább, mint az életed), valamint a Szabadság tér (Szárnyas fejvadász 2049, A kém, Atomszőke).

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top