Magyarország kúl

Egyedül, megállás nélkül vitorlázza körbe a Földet egy bátor magyar

A különösen veszélyes Golden Globe Race-en csak tizenheten indulnak. Köztük Kopár István, aki már másodszor vállalkozik a nem mindennapi kalandra.

Egyedül, megállás nélkül vitorlázza körbe a Földet egy magyar férfi – tudósít az RTL Klub. Kopár István egyike azon tizenhét bátor hajósnak, akik beneveztek a Golden Globe Race nevű versenyre.

A vasárnap induló megmérettetés különlegessége, hogy a versenyzők a legmodernebb felszerelések helyett az ötven évvel ezelőtti eszközöket és technológiákat használják. „Gyakorlatilag ötven évet visszamegyünk hajótervezésben és felszereltségben – magyarázta Kopár. – Esővizet gyűjtünk, főzünk, csillagászati navigációval hajózunk, minden manuális.”
 
A férfi első magyarként néhány évvel ezelőtt már sikeresen teljesítette a távot. Közel egy évig készült a mostani versenyre; mint mondja, úgy tervezi, hogy nyolc-kilenc hónap alatt célba ér.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top