Magyarország kúl

Filmet forgatnak a magyar vitorlázó föld körüli útjáról

Kopár István egyedüli magyarként indul az egyszemélyes vitorlások részvételével rendezett Golden Globe Race-en.

A  Magyar Média Mecenatúra Program támogatásával filmet forgatnak Kopár István vitorlázó föld körüli útjának indulásáról – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az MTI-vel. A szervezet 1,29 millió forinttal járul hozzá „a mecenatúraprogram magyar vonatkozású, váratlan események azonnali helyszíni forgatási költségeit támogató Escher Károly-pályázatának keretéből” a Golden Globe Race vitorlásversenyen induló hajós rajtját megörökítő forgatáshoz. Mint írták, csak közvetlenül a rajt előtt dőlt el, hogy a 64 éves magyar vitorlázó is el tud indulni Puffin nevű hajójával az először 1968-ban megrendezett, az ötvenedik évfordulón, idén újjáélesztett versenyen.

Fotó: AFP PHOTO / Jean-Francois Monier

Az embert próbáló versenyről M. Nagy Richárd rendez majd dokumentumfilmet. Az ad hoc pályázat esetében a készítőknek vállalniuk kell, hogy a támogatott forgatási nyersanyaggal majd érvényesen pályáznak a dokumentum- vagy ismeretterjesztő filmeknek szóló mecenatúrás pályázaton is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top