Magyarország kúl

109 éves lenne a valóban első magyar szépségkirálynő

Így a Nemzet Szépe választás után érdemes megemlékezni arról, hogy nem a tragikus sorsú Molnár Csilla volt az első magyar szépségkirálynő, hanem Simon Böske, aki a II. világháború felé sodródó Európa szépe is lett. Sztorija filmbe illik.

109 éve született az első magyar szépségkirálynő, a keszthelyi Simon Böske, aki Európa legszebbje is lett, írja az Újságmúzeum

20 évesen a 218 induló között Miss Hungáriának választották. Párizsban 16 lány közül Európa legszebbjének! Még a francia fővárosban filmszerepekkel ostromolták, hírességek keresték a kegyeit, sőt egy selyemgyár mintát kívánt róla elnevezni. Böske azonban nem szédült meg a pénztől és a csillogástól, hazajött, a Keleti pályaudvaron pedig ünneplők ezrei fogadták.

A második férje, Jób Dániel a Vígszínház művészeti vezetője volt. Vele együtt bujkált a zsidó származású magyar szépségkirálynő a II. világháború alatt, és kínkeserves évek után sikerült megúsznia a deportálást. Simon Böske 61 éves korában, 1970-ben hunyt el Budapesten. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top