Magyarország kúl

Az ő testét nézhettük Karády Katalin helyett a moziban

A híres Karády-filmeken nem is a sztárt láthatjuk az intimebb felvételeken. Gyönyörű dublőzéről alig tudott valaki: egy huszonéves lány volt, íme a története.

Tűhegyi Katalin volt a legendás Karády Katalin dublőze, írja az Újságmúzeum. A negyvenes évek nőideálja egyáltalán nem volt elégedett az alakjával. Túl izmosnak érezte a vádliját, a vállai formájával sem volt elégedett, mindez pedig zavarta abban, hogy tökéletesen alakítsa a férfiszívek elrablóját. Ezért ha a filmekben nem az arcát, hanem a testét mutatták, akkor több esetben az akkor huszonéves Tűhegyi Katalin állt a kamerák elé.

Tűhegyi is tehetséges színésznőnek indult, két epizódszerepet is kapott a negyvenes években, ám idővel csak Karády dublőzeként állt kamerák elé. Tűhegyinek nem derogált, hogy a korszak első számú bálványát helyettesítse a kamerák előtt.

Karády Katalin a háború után Amerikába költözött, Tűhegyi Katalin pedig visszatért szülővárosába, Hódmezővásárhelyre, és soha többé nem állt kamerák elé. Megházasodott és élete végéig a családjának élt. 1991-ben, 69 éves korában halt meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top