Magyarország kúl

Kiderült, melyik az ország legjobb kolesza

A legjobb egyetemi szálláshelyen hangulatos tanulóterek, könyvtár, modern számítógépterem, klubhelyiség és tévészobák várják a diákokat.

Az Eduline.hu olvasói megválasztották Magyarország legjobb egyetemi szálláshelyét, a győztes a Szegedi Tudományegyetem Károlyi Mihály Kollégiuma lett. Az SZTE legnagyobb szálláshelyén tanulóterek, könyvtár, modern számítógépterem, klubhelyiség és tévészobák szolgálják az ott lakók kényelmét és felkészülését. A szegedi kolesz budapesti, győri és debreceni kollégiumokat előzött meg a versenyben.

Fotó: MTI Fotó / Krizsán Csaba

A több mint nyolcszáz férőhelyes Károlyiban kényelmes, mosdóval és beépített szekrénnyel felszerelt három- és négyágyas szobákban lakhatnak az egyetemisták. A kikapcsolódni vágyók az alagsori konditerem mellett a pingpongasztalokat és az aszfaltozott lábteniszpályát is használhatják. Az itt lakók a kolesz Kollégiumi Pajkosságok nevű programjában is részt vehetnek: az évről évre megrendezett vetélkedésben a kollégium emeletei mérhetik össze tudásukat és ügyességüket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top