Magyarország kúl

Menő magánkollégium lett Budapest egykori kultszórakozóhelyéből

A Tűzraktér helyén épült koleszt német, belga és holland diákszállók mintájára tervezték meg.

Átadták a IX. kerületi Tűzoltó utca és Thaly Kálmán utca sarkán épült új magánkollégiumot – írja a Forbes. Az 1950-es években épült épületben eredetileg a Labor Műszeripari Művek üzemelt; a kilencvenes években raktárnak használták, a kétezres években pedig egy rendkívül népszerű szórakozóhely és kulturális központ, a Tűzraktér működött benne.

Fotó: Milestone

A rendkívül rossz állapotban lévő épületet 7-8 milliárd forintos befektetéssel a magyar Forestay Development ingatlanfejlesztő cég és az osztrák Mileston újíttatta fel, akik 418 szobás magánkollégiumot nyitottak benne. A nyitás fokozatosan történt: az első lakók tavaly ősszel költözhettek be, jelenleg 90-95 százalékos a kihasználtság.

A kollégiumban jól berendezett lobby, tanulószobák, billiárdszoba, konditerem és mosoda is van. Az épület tetején lévő 250 négyzetméteres tetőteraszról szép panoráma nyílik a városra.

A remekül felszerelt és berendezett szobák havi bérleti díja 380-700 euró (kb. 125 ezer-230 ezer forint). Az egyszemélyes szobák mellett pároknak, testvérpároknak szánt apartmanokat is kialakítottak az épületben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top