Magyarország kúl

Újból tarolhatnak világbajnok katonai ejtőernyőseink

A magyar honvédség ejtőernyősei közel 20 éve a világ élmezőnyébe tartoznak. A szolnoki világbajnokságon most bárki szurkolhat nekik.

Ejtőernyősök bemutatója a szolnoki helikopterbázison (MTI-fotó: Mészáros János)

Augusztus 9. és 20. között a Szolnoki Helikopter Bázison rendezik meg a katonai ejtőernyős világbajnokságot – írja az Infostart.hu. Bali Tamás ezredes, a Szolnok Helikopter Bázis parancsnokhelyettese elmondta, hogy a magyar katonák a legnehezebb számokban is esélyesek a győzelemre.

Az idei versenyen 39 nemzet képviselteti magát ugróival Szolnokon, a szandaszőlősi repülőtéren. Három versenyszámban indulnak majd a katonák: a legfontosabb a célba ugrás egyéni és csapatversenye, emellett pedig forma- és stílusugrásban is megmérettetnek. Az egyéni összetett versenyt a célba ugrás és a stílusugrás alapján értékelik. A csapatok összetett versenyébe pedig a formaugrás is beleszámít.

Az összetett világkupa-ranglistát ebben az évben a magyarok vezetik. Minden esély megvan arra, hogy első helyezést érjenek el idén.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top