Magyarország kúl

Milliárdokból újítják fel a kisföldalattit

Ha kész lesz, a Vigadó tértől a Marchieggi hídig fog járni a megújult M1-es metró.

A Világgazdaság híre szerint nettó 2,49 milliárd forintos közbeszerzést nyert el a Főmterv Zrt. az M1-es metró fejlesztésének kiviteli tervezésére és az engedélyek beszerzésére.
 
Az ajánlatkérő Budapesti Közlekedési Központ Zrt.(BKK) szolgáltatási keretszerződést kötött a Millenniumi Földalatti Vasút korszerűsítésére – írja a lap a vonatkozó uniós hirdetmény alapján. A megbízás a teljes, közel öt kilométer hosszú vonalat érinti.

Fotó: MTI Fotó / Mohai Balázs

A BKK már a 2007-2013-as támogatási ciklusban elkezdte a vonal korszerűsítését. A tervek szerint a munka három ütemben zajlik  majd: először felújítják a meglévő vonalat és meghosszabbítják a Vigadó térig; ezután a Kassai térig bővítik a pályát; végül pedig a Marchieggei hídi csomóponthoz kerül át a másik végállomás.
 
A BKK új, egyterű járműveket is vásárolna. A lap szerint a Deák téren egy liftet is kialakítanak majd, az Oktogonon, illetve a Hősök terén új kijáratokat építenek, és a fontosabb állomásokat akadálymentesíteni fogják.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top