Magyarország kúl

Így még nem láttad a vitorlásoktól nyüzsgő Balatont!

Az Időkép munkatársai kipróbálták, mit lát az augusztus 20-i „vízi parádéból” az egyik siófoki apartmanszálló tetején működő radarjuk. Fantasztikus felvételek, ne hagyja ki!

Hatalmas volt a forgalom a hosszú hétvégén a Balatonon, a Kékszalag vitorlásverseny óta nem futott ki annyi hajó a vízre, mint az elmúlt napokban. Mivel egy kósza zivatarcellán kívül időjárási szempontból semmi érdekes nem történt augusztus 20-án a tónál, az Időkép.hu munkatársai úgy döntöttek, megnézik, mit lát a siófoki Club218 apartmanház tetejére telepített radarjuk ebből a nem mindennapi nyüzsgésből.

„Az Időkép lokátorai meteorológiai – nem pedig légtérellenőrző – célúak, és nyilván teljesen alkalmatlanok is lennének például sebesen mozgó katonai repülőgépek érzékelésére, azért a hajók »elcsípésére« volt esélyük” – írták.

Az időképesek a radar hatósugarát az időjárási megfigyeléseknél használt kétszáz kilométerről öt, tíz, illetve húsz kilométeresre szűkítették, és kikapcsolták a zajszűrést és a földfelszíni reflexiókat szűrő digitális rendszereket, hogy minél többet láthassanak a tó felszínéből.

Az eredmény magáért beszél, ilyen felvételeket még biztosan nem láthattunk a Balatonról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top