Magyarország kúl

Ismét moziban nézheted a Macskafogót! Ezúttal felújított változatban

„Mehet, Safranek, és üdvözlöm a kedves feleségét! Köszönöm uram, de már egy éve önnel él.” – Az 1986-os kultikus magyar rajzfilm szövege maradt, a tekercseket digitálisan restaurálták.

Fotó: Pannonia Entertainment

Szeptember 13-tól rövid időre visszatér a mozikba minden idők legjobb magyar rajzfilmjeinek egyike, az 1986-ban készült Macskafogó. A kultikus alkotás digitálisan restaurált változatának díszbemutatója szeptember 9-én lesz az Uránia Nemzeti Filmszínházban, a 2. Budapesti Klasszikus Film Maraton egyik kiemelt programjaként, közönségtalálkozóval, filmes relikviakiállítással és élő koncerttel színesítve.

Ternovszky Béla rendező és Nepp József forgatókönyvíró – aki sajnos tavaly óta már nincs köztünk – alkotása tökéletesen egyesíti magában a kaland-, a gengszter- és a kémfilmek legszebb hagyományait, és utánozhatatlan humorával egyúttal parodizálja is ezeket a zsánereket.

Fotó: Pannonia Entertainment

A Pannonia Filmstúdióban a legnépszerűbb magyar színészek adták a hangjukat ehhez a remekműhöz: Sinkó László, Benedek Miklós, Haumann Péter, Bodrogi Gyula, Mikó István, Kern András és a többi közreműködő számos szállóigévé vált párbeszéddel ajándékozta meg a közönséget.

A rajzfilmklasszikus 4K minőségben restaurált képpel és digitálisan felújított hanggal kerül újra a vászonra; a Magyar Nemzeti Filmalap – Filmarchívum Igazgatóság és a Pannonia Entertainment filmforgalmazó együttműködésében országszerte több mint negyven moziban vetítik majd.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top