Magyarország kúl

Csütörtöktől vetítik a felújított Macskafogót

Az önkéntesek werkfilmre és kiállításra is gyűjtenek.

A Macskafogó rajongói oldalon decemberben gyűjtést indítottak, hogy digitálisan felújíthassák a Macskafogó egyetlen megmaradt negatív kópiáját – írja a 444.hu. A munkát a Magyar Nemzeti Filmarchívum munkatársai végezték el, a céljuk az volt, hogy minél jobb minőségben fennmaradhasson a kópia. 

A felújított rajzfilmet, ami még egy extra trailert is kapott, csütörtökön mutatják be a mozik.

A díszbemutató vasárnap volt, ha minden jól megy, és elegendő pénzt tudnak összekalapozni, októberben Macskafogó-kiállítást nyitnak a Pannónia Filmstúdióban, ahol többek között Teufel robotkezét, Schwarz videókazettáit, Gatto macskatápját, az egérbörtönt, archív posztereket és más relikviákat is kiállítanak majd.

Ugyanitt mutatják be a 32 évvel az első bemutató után elkészült werkfilmet is, exkluzív interjúkkal a készítőkkel, köztük Ternovszky Béla rendezővel és Nepp József forgatókönyvíróval. 

További információkat a www.macskafogo.hu oldalon találsz, ahol a támogatásodért cserébe konzervvért és Intermouse-kitűzőt is kaphatsz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top