Magyarország kúl

Két nap tobzódás az írónő világában

Szeptember közepén kétnapos fesztivál várja a krimi világhírű írónőjének rajongóit.

Szeptember 15-től kétnapos Agatha Christie-fesztivál lesz a MOM Kulturális Központban. A krimiirodalom koronázatlan királynőjéhez kapcsolódóan kulturális, ismeretterjesztő, kreatív és gasztronómiai élményekkel gazdagodhatnak a látogatók.

A fesztivált az Agatha Christie magyar hangjai című kerekasztal-beszélgetés nyitja meg, ahol őexcellenciája, Iain Lindsay brit nagykövet, a fesztivál fővédnöke köszönti az egybegyűlteket. Találkozhatsz Bodrogi Gyulával – aki A kristálytükör meghasadt című film 1980-as adaptációjában Tony Curtisnek kölcsönözte hangját –, Balázs Péterrel, Kassai Ilonával, Kiss Virággal, Szacsvay Lászlóval, Szersén Gyulával, Ujlaki Dénessel, Szabó Sipos Barnabással és Kútvölgyi Erzsébettel is.

Lesz filmklub, ahol olyan klasszikusnak számító művek is szerepelnek, mint a Nemezis, A kristálytükör meghasadt, a Gyilkosság az Orient expresszen. Ezután öt órai tea, korhűen berendezett fotóstúdió és installációk visznek közelebb Miss Marple és Poirot különleges világához. Végül Kriminális – KertiParty zárja a fesztivált.

Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top