Magyarország kúl

Több millió forintot kerestek a hajléktalan terjesztők Röhrig Géza verseskötetével

Az Oscar-díjas „Saul fia” színésze tavaly döntötte el, hogy a hajléktalan emberekről szóló „Angyalvakond” terjesztését a Fedél Nélkül árusaira bízza.

Már több mint hárommillió forintot kerestek a hajléktalan terjesztők Röhrig Géza könyvével – írja az Index. Az Oscar-díjas Saul fia főszereplője hosszú ideje ír verseket, és tavaly döntötte el, hogy legújabb, hajléktalan emberekről szóló, Angyalvakond című kötetének terjesztését a Fedél Nélkül árusaira bízza.

„Pörgött az agyam, hogy kábé mennyivel járnának így jobban anyagilag. Arra jutottam, hogy ha kizárólag a terjesztő és a kiadó osztozik a bevételen, majdnem egy ezres náluk marad majd könyvenként. Az már valami. Oké, gondoltam, ez egy jó ötlet, de akkor az a minimum, hogy a kötet is róluk szóljon. Fölhívtam Kepe Robit, a lap főszerkesztőjét, aki az első pillanattól kezdve nagyon lelkes volt” – mesélte erről korábban a lapnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top