Magyarország kúl

Elefántbébi-keresztelő volt a Nyíregyházi Állatparkban

Az idén júniusban született kiselefánt nagyon kedves nevet kapott.

Három hónapos lesz az ország egyetlen afrikai elefántborja, és a hagyományokhoz híven elérte azt a kort, hogy nevet adjanak neki. A nőstény borjú idén júniusban született, ő a negyedik tagja az afrikai elefántcsapatnak – írja a Szabolcsihír.hu.

A Nyíregyházi Állatpark munkatársai nagyon büszkék a kis ormányosra, hiszen ő volt az idei első afrikai elefántborjú Európában, és zárt tartási körülmények között csak két tizenkét hónapnál fiatalabb afrikai elefánt él a kontinensen.

A kis Kimani (Fotó: Facebook / Nyíregyházi Állatpark)

A névadáshoz a látogatók segítségét kérték, akik két héten keresztül küldhették be javaslataikat a park Facebook-oldalára. Több mint ezer névjavaslat érkezett, szóba került a Kiwi, a Buborék, a Jumbó vagy a Kusisimua is.

A gondozók szerették volna, ha K betűvel kezdődne a kicsi neve, mint az édesanyjáé, Kwanzáé és a bátyjáé, Kitóé, aki három évvel ezelőtt szintén az állatparkban született, ezért Kimaninak keresztelték a kis elefántot, ami szuahéli nyelven szépet és édeset jelent.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top