Magyarország kúl

Súlyos milliárdokkal támogatja az állam a Hungaroringet

A pénzt a mogyoródi verseny mellett a Nagy Futam lebonyolítására, a Red Bull Air Race megrendezésére, a jogdíjak finanszírozására és más kiemelt rendezvények lebonyolítására költhetik.

Idén 12,59 milliárd forint támogatást szavaztak meg a Forma–1 mogyoródi futamát rendező Hungaroring Sport Zrt.-nek – írja a HVG.hu annak kormány.hu-n közzétett listának az alapján, amely azt összegzi, hogy az utóbbi időben kikkel és milyen értékben kötött szerződést az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Fotó: MTI Fotó / Kovács Tamás

A pénzt a 2018-as Nagy Futam lebonyolítására, a Red Bull Air Race Világkupa budapesti futamának megrendezésére, a 2018-as Magyar Nagydíj rendezői jogdíjának finanszírozására, valamint további kiemelt rendezvények lebonyolítására kapta a részvénytársaság.

A 24.hu összefoglalója szerint az utóbbi években folyamatosan nőtt a Hungaroring állami támogatása: 2013 és 2017 között összesen 53,4 milliárd forinthoz jutott a zrt., a most megítélt támogatással pedig már 66 milliárd forint felett járunk. Közben a nettó árbevétel is nőtt, 2015 és 2017 között több mint 1,4 milliárd forinttal, így tavaly már elérte az 5,8 milliárd forintot.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a 33. Forma–1-es Magyar Nagydíj rajtja előtt jelentette be, hogy a jövő évi versenyhétvége után kezdődhetnek a stratégiai fejlesztési programban szereplő beruházások a Hungaroring területén.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top