Magyarország kúl

Kispöfögők címmel mesekönyvsorozat készül Magyarország tájairól

Az erdei vasutak világán keresztül mutatja be Magyarország természeti szépségeit a Kispöfögők című mesekönyvsorozat, amelynek második kötete a Gemenci-erdővel ismerteti meg a gyerekeket.

A Rezét gőzös és a gemenci kisvasút című, kemény kötéses, színes illusztrációkkal ellátott könyv a szórakoztatás mellett Európa legnagyobb összefüggő ártéri erdejének növény- és állatvilágáról, turisztikai különlegességeiről, történelméről nyújt játékos formában nyújt érdekes ismereteket a 4–8 éves korosztály számára – írja az MTI.

A mesében – amelynek szerzője Csohány Domitilla, illusztrátora Győri Zsolt – a Duna mellék- és holtágai által kialakított tájban tucatnyi állat- és növényfaj képviselői keverednek érdekes kalandokba a mozdonyokkal. Mindeközben Pörbölytől Keselyűsig, Nyárilegelőn és Lassin keresztül Malomtelelőn át Gemenc-Dunapartig a kisvasút állomásai fontos helyszínei a történeteknek. A Gemenc Zrt. szakmai támogatásával készült kötetet a gyermekek számára is jól érthető nyomvonaltérkép és további érdekességeket bemutató minilexikon egészíti ki.

A sorozat tudatosan vállalja a természeti szemléletformálást, az ismeretterjesztést és a hazai természeti, turisztikai, kulturális értékek bemutatását, a kötetek kiváló forrásai az élménypedagógiának. A mesék holisztikus szemléletükkel a kooperatív tanítást-tanulást vagy éppen a projektmódszert is tudják támogatni. Emellett a kötetek egy-egy régió gyermekeknek szóló útikönyveként is használhatók, amelyek könnyen elférnek hátizsákjaikban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top