Magyarország kúl

A franciák is odáig vannak a „Mindenki” gyerekkórusáért

A Párizs melletti Sanlis-ban koncerteztek a gyerekek, és szinte azonnal az ujjuk köré csavarták a közönséget.

Nagy sikerrel lépett fel a franciaországi Senlis-ban a budapesti Bakáts Téri Ének-Zenei Általános Iskola kórusa: a párizsi magyar nagykövetség kulturális tanácsosa, Havasi János elmondása alapján az együttes pillanatok alatt meghódította a koncertnek helyet adó Saint-Frambourg-kápolna közönségét. A Mindenki című Oscar-díjas kisfilmből ismert gyermekkar magyar, francia, német és angol szerzők műveit adta elő szombaton a Cziffra Alapítvány meghívására, műsorukat hangszerszólóval és -trióval színesítették, az est második felében pedig közösen énekeltek a helyi iskola kórusával.

A kórus egy tavalyi budapesti fellépésen (Fotó: MTI / Mohai Balázs)

A kórusvezető, Molnár Mónika az MTI kérdésére elmondta, hogy a kamarakórusnak nyolcvan hazai és külföldi szereplése volt azóta, hogy Deák Kristóf filmje elnyerte az Oscar-díjat, bár a vásznon látható csapatból már csak egyetlen kislány tagja az együttesnek, és júniusban ő is ballagni fog. A magyar diákok egyébként öt napot töltenek vendéglátó családoknál a Párizshoz közeli Senlis-ban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top