Magyarország kúl

Segíts, hogy a mozgássérült fiatalok teljesebb életet élhessenek!

A Mozduljunk ki! Egyesület közösségi adománygyűjtő kampány indított, hogy minél több mozgássérült fiatal juthasson el egy-egy koncertre, fesztiválra.

A Mozduljunk ki! Egyesületet két, Pető Intézetben végzett konduktor alapította, hogy így segítsenek a mozgássérült fiataloknak abban, hogy egészséges társaikhoz hasonlóan nekik se kelljen lemondaniuk arról az élményről, amit egy koncert vagy fesztivál nyújthat.

Fotó: Neményi Márton

A 2017-ben alapított egyesület önkéntesei  a tavalyi és az idei Sziget Fesztiválon is ott voltak, ahol több tucat mozgássérült fesztiválozónak segítettek abban, hogy gondtalanul élvezhessék a programokat. Ételt vagy italt rendelni, mosódba menni, eljutni egy koncertre és utána vissza a szállásra – ezek mind-mind olyan feladatok amik nekünk, épeknek magától értetődőek, nekik segítség nélkül viszont sokszor leküzdhetetlen nehézségeket okoznak. De nemcsak a Szigeten segítenek, hanem azon vannak, hogy év közben is minél több koncertre, rendezvényre kísérhessék el azokat, akik segítségre szorulnak.

Sajnos, mint sok más segítő szervezetnek, a Mozduljunk ki!-nek is szüksége van a jószándékú magánemberek támogatására. Nemrég közösségi gyűjtést indítottak: szeptember 28-ig szeretnének összegyűjteni 200 ezer forintot, hogy koncertjegyeket vásárolhassanak az önkénteseiknek, és fedezhessék az utazási költségeiket.

A legkisebb adományt is szívesen veszik, ha te is szeretnéd támogatni őket, látogass el az adománygyűjtő oldalukra!

Az egyesületről további információkat a Mozduljunk ki Facebook-oldalán találsz.

Az idei Szigetre mi is elkísértük őket, a munkájukat bemutató videóriportot itt nézheted meg:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top