Magyarország kúl

Bulizz az ország legmenőbb civiljeivel a rászorulókért

A BBM szombaton Nagykovácsiban rendezi meg az ország első adományfesztiválját. A Charity Festet „progresszív majálisnak” szánják, ahol az esti buli mellett közös bográcsozással, erdei túrákkal, jógaórákkal, sport- és gyerekprogramokkal is várják az érdeklődőket.  

A Budapest Bike Maffia (BBM), Magyarország egyik legismertebb és legsikeresebb civil szervezete május 12-én, szombaton tartja az ország első adományfesztiválját, a Charity Festet Nagykovácsiban, a Sztrilich Pál Cserkészparkban. Az adománygyűjtő élménynapon mindenki megtalálhatja az érdeklődésének megfelelő szórakozást, a látogatókat olyan programokkal várják, mint a közös bográcsozás, a piknikezés, az erdei és biciklis túrák, a jógaórák és a különféle sport- és gyerekprogramok. 

Fotó: BBM

„Egyfajta progresszív majálist álmodtunk meg, ahol korosztálytól függetlenül mindenki jól tudja magát érezni, egy kicsit el tud szakadni a várostól, és mindeközben egy jó ügyet is tud támogatni. A fesztiválra látogatók már egy ital vásárlásával hozzájárulnak az adományalap gyarapításához. Folyamatosan várjuk a csatlakozókat és a kitelepülőket, és bízunk benne, hogy minél többen eljönnek, és eltöltünk együtt egy frankó napot” – mondja Havasi Zoltán, a BBM alapítója.

A kitelepülő cégek egy általuk meghatározott adományösszegért cserébe jelenhetnek meg a fesztiválon. A szervezet a vendéglátásból származó bevételt is jótékony célra fordítja: idén a Budapest Bike Maffia – a BBM Sweet Home projekt keretein belül a rászoruló családok lakásának felújítását fogják finanszírozni belőle. A fesztiválon elkészült bográcsételekből megmaradt adagokat a Bike Maffia „Nightwatch” csapata rászoruló emberekhez és intézményekhez juttatja el, ezzel is hozzásegítve őket a rendszeres étkezéshez.

További részleteket a Charity Festről az esemény Facebook-oldalán találsz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top