Magyarország kúl

Erőemelésben lett világbajnok a magyar katona

Gáleg Norbert Krisztián amellett, hogy a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségének katonája, a 2018-as GPC Világbajnokság Raw erőemelés junior kategóriájának világbajnoka is.

Egy hódmezővásárhelyi közkatona nyerte a 2018-as GPC Világbajnokság Raw erőemelés junior kategóriáját. Gáleg Norbert Krisztián lövész a 110 kilogrammosok között 770 (285-200-285) kilogramm összteljesítményével ért el világbajnoki első helyezést.

Középen Gáleg Norbert Krisztián – forrás: honvedelem.hu

„Nagyon sokat köszönhetek az alakulatnak és katonatársaimnak is, hogy eljuthattam idáig. Számos alkalom volt, amikor együtt edzettünk, és segítettek, hogy sérülésmentesen végezzem napi edzéstervemet” – mondta Norbert a Honvédelem.hu-nak.

Norbert már számos helyen bizonyította kiváló teljesítményét. 2017-ben megnyerte az országos fekvenyomó versenyt, a Magyarország legerősebb embere versenyen 5. helyezést ért el, idén májusban pedig a Magyar Professzionális Erőemelő Liga országos bajnokságán is a dobogó legfelső fokára állhatott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top