Magyarország kúl

Gigakrumplit növesztettek a kaposvári diákok – fotó

Csaknem egykilósat.

Óriási, csaknem 90 dekás burgonyát termesztettek a kaposvári Móricz Zsigmond mezőgazdasági szakgimnázium és szakközépiskola tangazdaságában a diákok.

Pixabay

Párkányi Lívia, a Móricz Zsigmond mezőgazdasági szakgimnázium tanára azt nyilatkozta, az idén közel 2000 négyzetméteren termesztettek burgonyát az Eurosol Kft. programjának keretében – írja a SonLine. A fajtakísérlet során egy-egy burgonya óriásira nőtt, az egyik például önmagában csaknem 1 kilót nyomott.

A fotóhoz kattints ide:

Hatalmas burgonya nőtt a kaposvári tangazdaságban | SONLINE

Csaknem 90 dekát nyom az a burgonya, amelyet a Móricz Zsigmond mezőgazdasági szakgimnázium és szakközépiskola tangazdaságában termesztettek a diákok. A vártnál is sikeresebb a fajtakísérlet, a betakarítás után osztályozták, mérlegelték és számos paraméter alapján minősítették a termést. Bellarosa, marabel és elfe: néhány burgonya a helyben termesztett tizenegy fajta közül, utóbbiból amúgy rekordmennyiség - 340 kilogramm - termett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top