Magyarország kúl

Kovács Kati kapja az első csillagot az Egri Csillagok Sétányán

A helyi hírességek előtt tisztelegnek majd a belvárosi sétányon.

Díszkövekből álló sétányt hoznak létre a helyi hírességek tiszteletére Egerben – jelentette be Habis László polgármester. Az Egri Csillagok Sétánya a Dobó térről nyíló Érsek utcában kap majd helyet, és célja, hogy különleges elismerésben részesíthessék azokat a személyiségeket, akik munkásságukkal, életművükkel hozzájárultak a város fejlődéséhez és hírnevének erősítéséhez – írja a Turizmus.com.

A városvezetés az Eger Sikeréért Egyesülettel együttműködve valósítja meg a díszsétányt. Az első Egri Csillag a hírek szerint Kovács Kati Kossuth-díjas énekes lesz, aki 2013 óta a város díszpolgára. Díszkövét csütörtökön 15 órakor helyezik el az új sétányon, az előadóművész jelenlétében. A második díszkő felavatására november végén kerül majd sor.

Honfi Gábor, az Eger Sikeréért Egyesület elnöke szerint a kezdeményezés célja, hogy a város „egy pezsgő kulturális életű, modern település” lehessen, ahol a helyiek is jól érzik magukat, és az ide látogató turisták is különleges élményeket szerezhetnek.

MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top