Magyarország kúl

Titokban filmet forgatnak a tatabányai Szelim-barlangban

Kiderült, hogy milyen filmet forgatnak teljes titokban a tatabányai Szelim-barlangnál, amelyet két napra le is zártak a nyilvánosság előtt.

A Kemma járt utána, hogy mi az a nagy sürgés-forgás a tatabányai Szelim-barlang körül. Kiderült, hogy egy angol filmes stáb kosztümös sorozatot forgat a közkedvelt helyszínen, amelyet két napra a látogatók elől is lezártak.

A Szelim-barlang (másik nevén a Szelim-lyuk) a Gerecse hidrotermális barlangja a város szélén magasodó Kő-hegyben. A barlangot sok természetjáró turista keresi föl, hogy megcsodálja annak hatalmas üregeit és az abban az évmilliók során láthatóvá vált kőzetrétegeket – MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

A lap kiderítette, hogy a Jamestown című sorozatot forgatja Tatabányán az angol stáb. A sztori az 1600-as évek elején, a Virginia állambeli Jamestownban játszódik: az alaptörténet szerint 1619-ben járunk, amikor az addig kizárólag férfiakból álló közösségbe egy hajón három nő érkezik, hogy férjhez menjenek a városban.

A tatabányai Szelim-barlang népszerű a külföldi filmes stábok körében. Néhány éve itt vették fel az Eragon című fantasy több jelenetét, mint ahogy egy spanyol ifjúsági film is forgott már az őskori lelőhelyen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top