Magyarország kúl

Megtalálták az ország legjobb kamionsofőrjét

Meglepetés-győzelem született, az új bajnok korábban nem indult a kamionsofőrök bajnokságán.

Eddig fogalmam sem volt, hogy a kamionsofőröknek is külön versenyt szerveznek, de már hatodik alkalommal rendezték meg a jó nevű „Öt tengelyen biztos kézzel” kamionos ügyességi versenyt. Ötszázaz jelentkeztek és tízen jutottak a döntőbe.

Mint a vezess.hu cikke összefoglalja, a résztvevőknek első körben nyolc feladatot kellett teljesíteniük nyolc perc alatt. Ezt követően már csak az öt, legtöbb pontszámot elérő versenyző folytathatta tovább a küzdelmeket a hátralévő tizenegy feladatban. A döntőben végül Kormos Csaba Tibor bizonyult a legjobbnak a maga 22 300 pontjával, a dobogó második fokát Gasparovics Ferenc szerezte meg 21 800 ponttal. A harmadik helyezett Könczöl András lett 18 800 ponttal.

Fotó: Szappanos Bálint

Az egyéni vállalkozóként dolgozó Kormos Csaba Tibor először jelentkezett a versenyre. Győzelme mindenkit meglepett, pláne, hogy a tavalyi évhez hasonlóan ismét egy új versenyző léphetett fel a dobogó első fokára. A fődíjként járó nettó egymillió forintot és „Az ország legjobb kamionsofőrje” címet tehát ő vihette haza.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top