Magyarország kúl

Újra kinyit egy legendás étterem Budapesten

Október végén újra kinyit az Akácfa utcában a Kispipa nevű vendéglő, ahol valaha Seress Rezső zongorázott a nagyérdeműnek.

Több sikertelen próbálkozás után október 25-én újra megnyit Budapest egyik legendás étterme, a Kispipa. Az Akácfa utca 38. alatt található vendéglőben Seress Rezső zongorázott 1958 és 1968 között, szellemét és dalait Szakcsi Lakatos Béla, az egyik legkiválóbb hazai dzsesszzongorista és Müller Péter Sziámi, az éneklő költő éleszti fel. A tervek szerint a zenés estek később sorozattá válnak majd az újra nyitó Kispipában.

Illusztráció – forrás: pixabay

Az étterem az 1950-es években nyílt meg. 1979-ben Aubel Ervin neves vendéglátós vette át, akihez 1980-ban csatlakozott Rosenstein Tibor mesterszakács. A Kispipában az elmúlt évtizedekben megfordult a walesi herceg, Arturo Toscanini, Spencer Tracy, John Steinbeck, Arthur Rubinstein, Beniamino Gigli, Otto Klemperer és Ray Charles is.

Müller Péter Sziámi és Szakcsi Lakatos Béla közös projektje, a Pianissimo! Duó hat éve alakult, és Seress Rezső ismert szerzeményeit is játssza.

„Seresst mindig a dalszerző zseni etalonjának tartottam. Írt egy dalt, ami 135 lemezen jelent meg. Kerestem a helyet, ahol egy-két hetente születhet egy új dal, és azt meg lehet mutatni az embereknek, a most újranyílt Kispipában erre lehetőségem lesz” – mondta a Híradónak Müller Péter Sziámi.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top