Magyarország kúl

Meglepetéssel szolgál a HVG 2019-es középiskolai rangsora

Igaz, hogy csak pénteken jelenik meg a HVG kiadványa az ország száz legjobb gimnáziumáról, de azt már most is tudni lehet, hogy mely intézmények végeztek az első 10-ben.

Pénteken jelenik meg a HVG 2019-es középiskolai rangsora, amely több meglepetéssel is szolgál. Például most nem a budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Gimnázium végzett az élen, mint ahogy az elmúlt években mindig, hanem az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium.

MTI Fotó: Balázs Attila

A második és a harmadik helyen két állami fenntartású fővárosi gimnázium, a Toldy és az Eötvös végzett, a Fazekas a negyedik helyet szerezte meg – írja a rangsorról az Eduline.

A top 10 középiskola 2019-ben

  1. ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium (Budapest)
  2. Budapest I. kerületi Toldy Ferenc Gimnázium
  3. Budapest V. kerületi Eötvös József Gimnázium
  4. Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
  5. Budapest XIV. kerületi Szent István Gimnázium
  6. ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégium (Budapest)
  7. ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium (Budapest)
  8. Lovassy László Gimnázium (Veszprém)
  9. Kazinczy Ferenc Gimnázium és Kollégium (Győr)
  10. Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium (Budapest)

„A legjobb tíz gimnázium listáját egyébként budapestiek dominálják, két vidéki, a veszprémi Lovassy és a győri Kazinczy fért be közéjük. A Lovassy megcsípett egy első helyet is az alrangsorokban azzal, hogy a diákjai 447 átlagpontot értek el az egyetemi felvételijükön. A legjobb húsz iskola között már majdnem kiegyenlítődik a budapesti-vidéki arány (11:9). Összességében egyébként a vidékiek vannak többen a százas rangsorban, ám inkább a második felében: az első ötvenben 24 budapesti és 26 vidéki található, a második ötvenben azonban a 13 budapestire 37 vidéki jut” – olvasható a pénteken megjelenő kiadványban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top