Rangos versenyt nyert a 2011 óta az Egyesült Királyságban élő magyar pék, Nádházi István. Kovászos kenyércipóját az ország legjobbjává választották – írja a Szuperfarm.hu.
A World Bread Awards nevű díjat 2013 óta osztják ki a szigetországban több kategóriában. István nemcsak a kenyércipó kategóriát, de az egész versenyt is megnyerte.
Az M’s Bakery nevű pékség tulajdonosának cipóját 900 pékmesterből álló zsűri bírálta, köztük olyan hírességek, mint Richard Bertinet, Stephen Hallam, a Dickinson and Morris sztárja vagy dr. John Foster a BBC Viktoriánus pékek sorozatából.
Organikus kovászos kenyerünk 90 százalék liszt, 5 százalék korpás liszt, 5 százalék rozs. Kérge vékony és ropogós, textúrája kívánatosan rágós, íze enyhén savanykás. Azért szeretjük, mert vajjal megkenve egyszerű felszolgálni. Francia hagymalevessel remek
– mesélt a díjnyertes kenyérről Nádházi István.
István 2011-ben költözött Londonba, majd családjával vidéken telepedett le, ahol a Dorset megyei Poole legendás pékjénél, Mark Bennettnél dolgozott. Később megnyitotta saját pékségét, ahol a feleségével együtt dolgozik. A sütést minden mozzanatát ők végzik, csak egy bolti eladót alkalmaznak.