Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Magyarország kúl

Karácsonyi „kocsmavéradást” szervez a Magyar Vöröskereszt

Italkupont kapnak a résztvevők. A Vöröskereszt azt reméli, hagyomány lehet ebből.

A Magyar Vöröskereszt és a Friends OFF Bár közös karácsonyi „kocsmavéradást” szervez szombat délután. A Vöröskereszt azt reméli, ezzel újabb lépést tehetnek a folyamatos vérhiány mérséklésére, valamint hogy a kocsmavéradással hagyományt teremthetnek – olvasható a közleményükben.

A Magyar Vöröskereszt tapasztalatai alapján egy átlagos napon általában 1600-1800-an adnak vért, a december–januári hónapokban azonban ennél jóval kevesebben mennek el a hideg és a sokakat érintő téli megbetegedések miatt, vagy mert a véradók is a megérdemelt szabadságukat töltik.

A kocsmavéradás célja, hogy hosszú távon is segítséget nyújtson a Vöröskeresztnek, és hogy egy új célközönséget találjanak, akik között több önkéntest szólíthatnak meg. A résztvevőket italkuponokkal jutalmazzák, amit akár rögtön a véradás után vagy később is lefogyaszthatnak az önkéntesek.

A sorozat első kocsmavéradását december 15-én tartják az Erzsébet körúti FriendsOFF Bárban, ahol 15 órától 19 óráig adhatnak vért az önkéntesek, de a szervezők más kocsmákkal és szórakozóhelyekkel is nyitottak az együttműködésre a későbbiekben.

Az eseménnyel az a célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a véradás fontosságára, ösztönözzük a szórakozóhelyeket hasonló társadalmi szerepvállalásra és buzdítsuk a fiatalokat a véradásra. A csapatunk nevében is arra kérünk mindenkit, hogy ha teheti, csatlakozzon a mozgalmunkhoz, támogatva ezzel is a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat munkáját

– mondta el a szervezők részéről Sallai György, az egyik ötletgazda.

A szervezők olyan szórakozóhelyek jelentkezését várják, akik szívesen biztosítanak helyszínt a véradáshoz a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete számára egy előre egyeztetett, forgalmas időszakban. A szórakozóhelyek a továbbiakban a kerekestamas@voroskeresztbp.hu e-mail-címen jelentkezhetnek a szervezőknél a „FRIENDS OFF VÉRADÓ MOZGALOM” jeligével.

Ha te is részt vennél a véradáson, erre a linkre kattintva tudhatsz meg többet!

Mónus Márton/MTI

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top